Biografien om Ivar Aasen rett inn på bestseljarlista

Biografien om Ivar Aasen rett inn på bestseljarlista

Ottar Grepstads biografi om Ivar Aasen gjekk rett inn på bestseljarlista utgjevingsveka, og klatra i si andre veke frå ellevte til tredjeplass på lista. Boka vart lansert 1. august og har fått strålande kritikkar. Biografien markerer 200-årsdagen til Ivar Aasen.

"Grepstad lykkes med oppgaven til terningkast seks, for sjelden har jeg vel lest en biografiforfatter som viser tilsvarende oversikt og forståelse for sitt stoff. Samtidig som han lykkes med å kombinere rikt engasjement, stor fortellerglede og skarpe analyser. Ut av dette kommer det en fortelling om en mann og et livsverk som ikke har sitt like i Norges historie."

 

Sindre Hovdenakk, VG

 

 

"Ottar Grepstads bok av året, Historia om Ivar Aasen, er mer enn velskrevet, den er formfornyende.(...) Grepstad gjør ikke skam på den litterære og kulturelle tradisjonen han står i. Språket er

preget av lun humor og fyndig språklek."

 

Ivo de Figueiredo, Morgenbladet

 

 

 

"Boka er lettlest, opplysende og god - den blir mer og mer interessant for hver side, etter hvert som vi blir bedre kjent med dette underlige flogvitet som behersket ti språk og som gikk til fots gjennom landet i sko nr. 42 og forandret Norge til Noreg. Det er også en velskrevet biografi, som kler Ivar

Aasens kropp på en annen måte enn Stephen J. Waltons verk fra 1996, «Ivar Aasens kropp», som var et sjangeroppgjør med den kronologiske biografien. (...) Bedre gave til Ivar Aasen på hans fødselsdag den 5. august kan vanskelig tenkes. "

 

Arne Dvergsdal, Dagbladet

 

 

Pressemelding frå Det Norske Samlaget 9.8.2013

Det Norske Samlaget er eit kultur- og kunnskapsforlag som gir ut litteratur på nynorsk. Vi gir ut omlag 100 titlar kvart år av norsk og omsett skjønnlitteratur, barne- og ungdomsbøker, dokumentar- og faktalitteratur, ordbøker og læremiddel for høgare utdanning.