Aktuelt

Barn og unge

Over 200 barn var med og opna årets barnekunstutstilling

Heile 18 barnehagar og nærmare 300 barn frå Ørsta, Volda, Stad, Stryn og Ulstein kommunar har bidrege med kunst til årets barnekunstutstilling i Aasentunet. I løpet av den første veka i advent har dei fleste av desse barnehagane vore på besøk i tunet for å vere med på opninga av utstillinga.

Les meir
Ukategorisert

Familiedag med lesestund og barnekunstutstilling

Søndag 5. desember kjem forfattar og illustratør Marianne Gretteberg Engedal til Aasentunet og les frå boka Pølsetjuven. Ho vil også teikne litt saman med barna, og det vert høve til å få med seg barnekunstutstillinga inspirert av Pølsetjuven.

Les meir
Ukategorisert

Ekstraforedrag med Magnus Takvam

Billettane til foredraget «Mi mor, Marie Takvam med Magnus Takvam» i Aasentunet var så populære at også det ekstra arrangementet som blei sett opp selde ut på få dagar.

Les meir
Ukategorisert

Gjekk i Ivar Aasen sine fotspor

– Oi! Her kunne eg budd lenge, var ein av mange reaksjonar frå dei rundt 240 tredjeklassingane som besøkte Aasentunet i samband med «Bli kjend med Ivar Aasen».

Les meir
Ukategorisert

Soppdag i Aasentunet

Søndag 5. september vert det soppkontroll og sopputstilling på utescena i Aasentunet frå kl 12-14.

Les meir
Foto av Reidar Djupedal
Ukategorisert

Jubileumsarrangement med ekstra smittevern

Aasentunet feirar språkforskaren Reidar Djupedal torsdag 5. august, som også er Ivar Aasen sin fødselsdag. Arrangementet blir gjennomført med ekstra smitteverntiltak.

Les meir
Foto av Reidar Djupedal
Ukategorisert

Feiring av Reidar Djupedal i Aasentunet

I år er det 100 år sidan Ivar Aasen-forskar Reidar Djupedal var fødd. 5. august, som òg er fødselsdagen til Ivar Aasen, feirar Nynorsk kultursentrum med arrangement og godbitar frå samlingane, blant anna fleire handskrift etter Ivar Aasen.

Les meir
Bilete av Aina Basso
Ukategorisert

Aina Basso er festspeldiktar i 2022

– Eg trong ikkje tenkje meg om då eg fekk spørsmålet om å vere festspeldiktar, seier forfattar Aina Basso. No ser ho fram til å treffe publikum under Festspela 9.–12. juni 2022.

Les meir

Redaktør: Maria Fet

Ansvarleg redaktør: Per Magnus F. Sandsmark

Nynorsk kultursentrum © 2020 Alle rettar
Personvern/  Vilkår for bruk