Kva skjer

Her finn du informasjon om arrangement i Ivar Aasen-tunet og billettar.

 • Kantarell (foto: Per Arne Slotte, flickr.com)

  Soppdag med soppkontroll

  Søndag 4. september arrangerer Ivar Aasen-tunet soppdag med soppkontroll. Matentusiast Gunda Djupvik kjem og fortel korleis du syltar sopp, og ho har vore med og sett saman dagens haustmeny i kafeen.

  Ivar Aasen-tunet,
 • IMG_4385.JPG

  Temautstillinga "Menneske og språk på vandring" (står til 24.11.)

  Kva gjer det med folk å måtte gå inn i eit heilt nytt språksamfunn, og kva gjer det med tilhøvet deira til morsmålet? Onsdag 15. juni opna temautstillinga «Menneske og språk på vandring» i Aasen-tunet. Sentralt i utstilling er ein videoinstallasjon der publikum får møte menneske som har eit anna morsmål enn norsk. Med billetten følgjer også inngang til basisutstillinga.

  Ivar Aasen-tunet, basisutstillinga, -
 • Bibel over alle grenser

  Forskingsdagane: Bibel over alle grenser

  Bibelen er den mest lesne boka i verda og er omsett til meir enn 2500 språk. Under arrangementet «Bibel over alle grenser» i Aasen-tunet 25. september blir det fleire foredrag, diktlesing av Marit Kaldhol, Øystein Orten og Jan Inge Sørbø og musikalske innslag.

  Ivar Aasen-tunet,
 • Redaktør Helge Sandøy, Norsk språkhistorie.

  Ny norsk språkhistorie

  Redaktør Helge Sandøy held foredraget "Korfor ei ny norsk språkhistorie? Kunnskap og nye perspektiv" om band 1 i verket "Norsk språkhistorie". Det blir opna for spørsmål frå salen.

  Ivar Aasen-tunet, Kjøp billettar