Kva skjer

Her finn du informasjon om arrangement i Ivar Aasen-tunet og billettar.

 • Kunnskapsrike omvisarar

  Open dag i Aasen-tunet

  I samband med nominasjonen til Årets museum 2015, inviterer Ivar Aasen-tunet til open dag søndag 6. september, med mange aktivitetar både ute og inne og kanskje ei og anna overrasking.

 • Kantarell (foto: Per Arne Slotte, flickr.com)

  Soppdag

  Sjølvplukka sopp kan gi deg mange smakfulle haustrettar, men du må vere sikker på at det er trygt å ete soppen du har plukka. Søndag 6. september arrangerer Ivar Aasen-tunet soppdag med turleiarar og soppkontroll. I tillegg er det open dag i museet.

  Ivar Aasen-tunet,
 • Aasen-tunet med flagg

  Berg og båre – songar frå nord

  Konsert med faSong i Salen i Ivar Aasen-tunet. Billettsal i døra.

 • Is-slottet

  Mat for sjela. Operaen Is-slottet som film

  Komponist Magnar Åm innleier, og samtaler i etterkant med publikum. Arrangementet er ein del av Forskingsdagane ved Høgskulen i Volda. Gratis.

 • Helga Synnevåg Løvoll

  Den gode turen

  Foredrag ved stipendiat Helga Synnevåg Løvoll, Avdeling for kulturfag, Høgskulen i Volda. Arrangementet er ein del av Forskingsdagane ved Høgskulen i Volda. Gratis.

  Ivar Aasen-tunet,
 • Utescene-mai-2009.jpg

  Måndagstur i Hovdeåsen

  Turen byrjar etter foredraget "Den gode turen", oppmøte i Uteamfiet. Arrangementet er ein del av Forskingsdagane ved Høgskulen i Volda. Gratis.

  Ivar Aasen-tunet,
 • Forskingsdagane, Mat og religion

  Mat og religion

  Foredrag ved amanuensis Bente Afset, Avdeling for humanistiske fag og lærarutdanning. Samling rundt eit enkelt måltid i kafeen. Påmelding til måltidet på tlf. 482 52 171 (innan 17. september) I samarbeid med Volda og Ørsta kyrkjeakademi Arrangementet er ein del av Forskingsdagane ved Høgskulen i Volda 18.–22. september. Gratis.

  Ivar Aasen-tunet,
 • biblioteket-648x410.jpg

  Språket i barnelitteraturen

  Dagsseminar i Ivar Aasen-tunet Seminaret er gratis og for alle, men har avgrensa plassar (100). Påmeldingsfrist 14. september. Forskingssenter for skriftkultur ved Høgskulen i Volda, i samarbeid med Nynorsk kultursentrum, Nynorsksenteret og Allkunne.

 • Alfred Hauge og Jan Inge Sørbø

  "Det uvanlege har oppsøkt meg" Alfred Hauge 100 år

  Foredrag ved biograf Jan Inge Sørbø. Volda Vokal framfører songar med tekstar av Alfred Hauge. I samarbeid med Volda og Ørsta kyrkjeakademi

  Ivar Aasen-tunet, Kjøp billettar
 • Norske skrivereglar og skriveregler

  Rettskriving i 2015: Gammalmannsfjas eller teikn på nasjonal danning?

  Dosent Jan Olav Fretland om dei nye bøkene Norske skrivereglar/skriveregler.

  Ivar Aasen-tunet, Kjøp billettar